Category Archives: Учене и работа

Дански архитект гради зграда на која ќе има 85-метрски ѕид за качување

Само Данците можат нешто функционално да го направат стилско и забавно. Во Копенхаген нова фабрика за третирање отпад претставува и центар за рекреација, комплетиран со патека за скијање/пешачење, два бара и ѕид за искачување

Дански архитект гради зграда на која ќе има 85-метрски ѕид за качување

Само Данците можат нешто функционално да го направат стилско и забавно. Во Копенхаген нова фабрика за третирање отпад претставува и центар за рекреација, комплетиран со патека за скијање/пешачење, два бара и ѕид за искачување

Застрашувачки снимки од бомбите врз Хирошима и Нагасаки сега достапни во боја

Oвие снимки во боја нè потсетуваат дека ерата на потенцијално нуклеарно уништување не е во далечното минато, туку е поглавје во историјата кое само што почна

Застрашувачки снимки од бомбите врз Хирошима и Нагасаки сега достапни во боја

Oвие снимки во боја нè потсетуваат дека ерата на потенцијално нуклеарно уништување не е во далечното минато, туку е поглавје во историјата кое само што почна