All posts by er3gi0n

Австралиски универзитет им нуди на кинеските студенти по 1.500 австралиски долари доколку патуваат низ трета земја

Еден од водечките универзитети во Австралија соопшти денеска дека им нуди на кинеските студенти по 1.500 австралиски долари доколку патуваат низ трета земја, со цел минимизирање на влијанието на забраната за странците што пристигнуваат од Кина

ИАТА: Авиокомпаниите ќе загубат речиси 30 милијарди долари поради коронавирусот

Според процените на Меѓународната асоцијација на авиопревозници (ИАТА), авиокомпаниите во азиско-пацифичкиот регион ќе загубат 27,8 милијарди американски долари како резултат на епидемијата на новиот коронавирус