Category Archives: Learning and work

Атанас во Јапонија учел нумеричка когниција, но во Македонија ја популаризира науката со истражувачи од цел свет

Атанас Кирјаковски речиси 10 години живеел во Јапонија, каде што магистрирал и докторирал на Кобе универзитетот. Тој е уредник на веб-страницата „Наука за сите“, која објавува интересни статии од македонски научници

Професор-робот, виртуелна училница… Технологијата многу ќе го промени високото образование

Замислете студент кој пристигнува на предавање во автономно возило, повторува пред испит од белешки што ги чита на внатрешната страна од шофершајбната и обликува 3Д-холографски модел за проект по архитектура